landelijke tuin bij vrijstaande woning in Enkhuizen

De achtertuin bij deze vrijstaande woning aan het water oogde saai. Het aansluitende terras achter de woning was veel te groot en de tuin miste eenheid. Nu de kinderen geen gebruik meer maakten van de trampoline, besloten de eigenaren met het opruimen van de trampoline gelijk de hele tuin aan te pakken.
Op het wensenlijstje stonden een overkapping en bloemrijke borders die aantrekkelijk zijn voor mens en dier.
Omdat de opdrachtgevers niet ‘zo’n gebouw’ wilden en de vaak aanwezige westenwind in de tuin, viel de keuze op een glazen kas als tuinhuis. In het nieuwe ontwerp is het terras een stuk kleiner. Omdat de bestrating in prima staat verkeerde, is deze hergebruikt. Van de overgebleven klinkertjes werd een muurtje voor extra zitplek gebouwd. De grote grijze betonstenen doen nu dienst als stapsteen.
De belijning is organisch en het tuinhuis wordt aan alle kanten omgeven door bloeiende borders. De pergola, 3 zuilvormige beuken en 3 knotwilgen bleven behouden. Een laagstam appelboom werd verplaatst naar het gazon.

Aanleg: hoveniersbedrijf Rob Ooteman
Foto’s: Renee Koen

 

Terug naar het overzicht