Werkwijze

Samen in 5 stappen naar je droomtuin!

Hoe werk ik?

Samen in 5 stappen naar je droomtuin!

1. Het Kennismakingsgesprek
Ik kom bij je langs voor een kennismakingsgesprek en om een eerste indruk te krijgen van het huis en de huidige tuin. Dit is belangrijk om de sfeer te proeven.
Samen bespreken wij je wensen. Als je nog niet precies weet wat je wilt, bied ik je daarbij graag de nodige hulp. Na het kennismakingsgesprek ontvang je mijn offerte.

2. Het Schetsontwerp
Tijdens het tweede gesprek bespreken wij het schetsontwerp.  Een schetsontwerp is een ruwe schets van de toekomstige vormgeving van je tuin. In grote lijnen is te zien waar de verschillende onderdelen zoals terras, vijver  e.d. komen.
Uiteraard is er ruimte voor wijzigingen. Op deze manier ontstaat er een ontwerp dat geheel naar jouw wens is.

3. De Ontwerptekening
De ontwerptekening is het definitieve ontwerp van de tuin op schaal. Hierop staat precies aangegeven waar terrassen, gazons e.d. komen.
Het definitieve ontwerp is tevens het uitgangspunt voor het beplantingsplan.

4. Het Beplantingsplan
Dit is een gedetailleerde tekening van de borders op schaal, waarbij aangegeven wordt welke plant waar komt. Rekening wordt gehouden met je wensen ten aanzien van kleur, hoogte en dergelijke.
Belangrijk echter is ook om rekening te houden met grondsoort en de standplaats van de beplanting (zon, schaduw, halfschaduw).

Ben je tevreden met de vormgeving van je tuin? Dan behoort alleen een beplantingsplan ook tot de mogelijkheden.

5. Uitvoering
Met het matenplan is het mogelijk de tuin zelf aan te leggen, maar indien gewenst kan ik het proces vanaf ontwerp tot en met de uitvoering voor je begeleiden. De Tuinen van Renee Koen beschikt over een netwerk van betrouwbare hoveniers. Tevens kan ik  de beplanting regelen.
Een jaar na aanleg kom ik altijd bij je langs om te kijken hoe de tuin zich ontwikkelt.

Wist je dat een mooie, groene tuin de waarde van je woning met 10 % verhoogd?

klik hier als je meer wilt weten!

Laat je gegevens achter, dan neem ik contact met je op.