REFERENTIES

Onze vorige tuin was 27 jaar geleden aangelegd en compleet verwilderd. Het liefst wilden we helemaal opnieuw beginnen, maar hoe pak je dat aan? We besloten Renee in de arm te nemen. Zij voelde haarfijn aan waar we wel en niet van houden. Het resultaat was een prachtig tuinontwerp dat we vervolgens lieten uitvoeren door een hovenier. Inmiddels zijn we ruim een jaar verder en we genieten nu weer volop van de tuin! Ook qua onderhoud is het weer te overzien.
Danielle en Hans Onderwater, Stompetoren

“ Onlangs heb ik mijn grote en verwaarloosde tuin aan de dijk langs het Noord-Hollands kanaal helemaal veranderd. Terras gebouwd, oude heggen en struiken verwijderd en dat wat er was aan ‘onkruid’ afgevoerd.
Na een jaar en op basis van een ontwerp van Renee Koen ontstaat er nu een prachtige omsloten tuin met een open landelijke sfeer die perfect aansluit bij de omgeving.
Ik geniet elke dag van alles wat zich nog ontwikkelt en wordt vaak aangesproken door wandelaars die langs lopen en zich vergapen aan de tuin. Ze kan toveren, die Renee Koen! Ze ziet de tuin voordat ze werkelijkheid wordt. Ze ziet vormen en kleuren en combinaties. Toveren klinkt magisch; Renee Koen is een professional met veel kennis over planten en een talent voor ontwerpen. Een aanrader, deze ontwerper!”
Gerdi Meyknecht, Koedijk

“Onze tuin is een sprankelend geheel geworden, waar wij allen nu zowel van binnen als van buiten kunnen genieten, een waar verlengstuk van ons huis. Tuinieren is nu leuk, omdat het helemaal geworden is, zoals wij het wilden. Chapeau Renee! En reuze bedankt voor je fantastische ontwerp.
Fam. Van der Heide-van der Lei, Heemskerk

“Twee jaar geleden hebben wij Renee Koen gevraagd een tuinontwerp te maken voor onze kleine voortuin. Onze wens was rekening te houden met de moderne architectuur van het huis. Daarnaast wilden wij een onderhoudsvriendelijke voortuin met wintergroene beplanting. Renee heeft uitstekend rekening gehouden met onze wensen en kwam met verassende en creatieve ideeën voor wat betreft ontwerp en beplanting. Dit jaar hebben wij de achtertuin compleet veranderd, onze wens was een vijver, die wij zelf hebben aangelegd. Vervolgens liepen wij vast op de beplanting. Wederom heeft Renee ons van professioneel advies voorzien door een passend beplantingsplan te maken, zodat onze achtertuin nu een groen paradijs is geworden.”
Rieneke Speerstra, Heemskerk

“Wij zitten tegenwoordig zeer comfortabel in onze kleurrijke tuin van Renee Koen. En met veel plezier! Zij heeft op professionele wijze ons oude ´tuintje´ vervangen door een moderne tuin, aangepast aan onze wensen. Zij vertaalde onze – soms onoverzichtelijke ideeën – naar een leefbare tuin met een fijn terras en ruimte voor onze jonge zoon om te kunnen spelen. Met veel enthousiasme en oog voor detail heeft ze de beplanting uitgezocht, passend bij onze smaak. De complimenten uit onze omgeving bewijzen dat zij kwaliteit heeft geleverd. Dank je Renee!
Fam. Bergfeld, Haarlem

“De tuin is zo mooi geworden en er komt ook steeds meer kleur bij! Wij hebben nu ook heel veel vlinders, libellen en andere dieren in de tuin die we eerst niet hadden!

“Nogmaals bedankt voor het ontwerpen van onze tuin. Door jouw toedoen hebben we nu een fijne, kindvriendelijke en goed te onderhouden tuin. De waterpomp kreeg weer een plaats. De pergola past ook heel goed in het geheel. De drie terrassen voor zon en ook voor schaduw, kortom voor ons kan het zomer worden. Heerlijk van onze prachtige tuin genieten. En is het een koude avond…dan onder het dak heerlijk bij de open haard zitten, die ook geheel in stijl is aangepast.
Warme groet, Jaap en Tini Spek, Bakkum

Een gezamenlijke tuin is moeilijk, gezamenlijk onderhouden ook! Na het inroepen van de hulp van Renee voor het ontwerp en de gebroeders Duin voor de aanleg, hebben we  nu een prachtig strak aangelegde tuin; mooie hardstenen bakken met uitgekiende beplanting wat zowel ‘s zomers als ‘s winters een mooie aanblik moet gaan geven. Bovendien een stuk eenvoudiger in het onderhoud. De tuin heeft voor ieder wat wils, of je nu van modern houdt of van klassiek. Het ontwerp sluit perfect aan bij de architectuur van het gebouw. We zijn vol verwachting over de bloei in het komende voorjaar en zomer!
VvE “Waterlelie”, Heemskerk

Sinds enige tijd wilden wij onze tuin een nieuwe look geven. Samen kwamen wij er niet uit. Een kennis van mij, interieurstyliste Anja Scharrenberg, tipte ons over Renee Koen. Onze wensen voor de tuin heeft Renee op een geweldige wijze omgezet in een prachtig ontwerp. Na het eerste opzetje, hebben we samen het ontwerp verfijnd. Dit alles gerealiseerd in een kort tijdsbestek! Aansluitend hebben we samen met Renee onderhoudsvriendelijke beplanting uitgezocht.
Renee, bedankt voor de uitmuntende service en kom nog eens langs, als is het alleen maar om te zien hoe de tuin zich verder ontwikkeld!
Marianne Ploeger, Heemskerk