Lounge en wellness tuin in nieuwbouwwijk in Beverwijk

 

 

 Bij dit renovatieproject waren een aantal elementen aanwezig die de eigenaren beslist wilden behouden, waaronder een mooie berk en een dakplataan. Zelf hadden ze wel ideeën, maar wisten niet hoe ze dit moesten vormgeven. Onder de indruk van de gepubliceerde foto van de door mij ontworpen vijvertuin in de Home&Garden, besloten zij mij in te schakelen voor een nieuw tuinontwerp.

De nieuwe tuin moest groen worden, maar ook makkelijk in het onderhoud. Rondom de dakplataan is een vlonder met vijver gekomen. Deze vlonder mondt uit in een verhoogd terras bij de houtgestookte hottub. De pergola mocht weg van de eigenaren, maar ik vond deze zo goed in het nieuwe tuinontwerp passen, dat ik besloot deze te behouden. Onder de overkapping met zicht op de vijver is het in de zomer heerlijk vertoeven, waarbij wuivende siergrassen en vaste planten zorgen voor sfeer, intimiteit en diepte.

Foto’s: Renee Koen
Aanleg: Hovenier Jan van Egmond samen met de eigenaren.

Terug naar het overzicht