Moderne tuin met waterpartij in Beverwijk

Niveauverschillen, wit gestukte verhoogde borders, twee terrassen, een vijver en moestuinbakken voor de kinderen stonden op het wensenlijstje voor deze tuin.
Een pergola die zijn beste tijd had gehad was reeds aanwezig. De pergola besloot ik opnieuw te integreren in het nieuwe ontwerp. Onder de pergola is een terras gekomen met eettafel en stoelen. De aanwezige druif overleefde de renovatie. Als tweede klimplant werd een blauwe regen aangeplant.
In plaats van een terras direct achter het huis te situeren, werd het loungeterras direct achter de garage geplaatst. Vanuit de woonkamer is daardoor gelijk zicht op de L-vormige waterpartij en wordt het tuingevoel naar binnen gehaald. Via stapstenen in de vijver wordt het loungeterras bereikt.
Naturalistische beplanting met siergrassen zorgen voor een spannend contrast met de strakke belijning in de deze tuin.

Foto’s: Renee Koen
Aanleg: John Rutger Tuinen

 

 

Terug naar het overzicht