STIJLVOLLE TUIN MET VIJVER IN DEN HELDER

De versteende achtertuin werd steeds langer een doorn in het oog van de bewoners. De kinderen waren inmiddels wat groter en de eigenaren van een hoekhuis met tandartspraktijk aan huis, besloten dat het nu tijd werd voor de ouders om te genieten van de tuin.

Op het wensenlijstje stonden een vijver, veranda en meer groen in de tuin. Voor de tandartspraktijk werd een veranda met sedumdak geplaatst. De lange smalle vijver is zo ontworpen dat de lijnen hiervan in het verlengde lopen van een van de ramen in de woonkamer. Aan de andere kant loopt de vijver een stukje door in de vloer van de veranda. De vijver vormt dus de verbinding tussen woonhuis en veranda. Stapstenen lopen speels van de ene naar de andere kant. Castle grind zorgt er samen met de borders voor dat overtollig regenwater snel wegloopt.

Tuinen aan de kust hebben vaak te maken met extreme omstandigheden zoals droogte en harde wind. Alle planten zijn hierop geselecteerd. Een donkerbladige Cercis ‘Forest Pansy’ en een Tamarix ramosissima zorgen voor het verticale element. Leuk om te horen van de bewoners dat inmiddels hommels, bijen en vlinders ook de weg naar de tuin gevonden hebben!

Voor de kinderen moest er nog wel een kleine trampoline komen. Deze wordt enigszins gecamoufleerd door het siergras Calamagrostis ‘Karl Foerster’.

Foto’s: Renee Koen
Aanleg: Hoveniersbedrijf Jean-Paul Bemelmans

Terug naar het overzicht