Stoere moderne voortuin in Julianadorp.

Een voortuin die groter is dan menig achtertuin! De wens was een moderne voortuin met twee terrassen, veel privacy en groen.

Omdat de auto eigenlijk altijd op de oprit staat, werd besloten het brede pad naar de garage bij de tuin te betrekken. Hierdoor is er meer ruimte voor planten gekomen.

Vanaf de voordeur loopt een pad van keramiek houtlook tegels naar een verhoogd intiem terrasje. Dit terras wordt aan alle kanten omgeven door beplanting zoals onder andere prachtriet, kogeldistels en salie. Een tweede terras ligt vlak voor het huis en is deels omgeven door een haag van de groenblijvende olijfwilg.

De beplanting is zorgvuldig gekozen en aangepast aan de omstandigheden aan de kust. Naast enkele heesters is er voornamelijk gekozen voor siergrassen en vaste planten. Stapstenen, omgeven door kruiptijm en stekenootje, leiden van de parkeerplaats naar het pad.

De aanwezige volwassen esdoorns bleven behouden. In het voorjaar, als de siergrassen en vaste planten terug geknipt worden is het even saai en vlak in de tuin. Bollen die elkaar vanaf maart opvolgen, zorgen dan voor een vrolijk schouwspel.

Foto’s: Renee Koen
Aanleg: Hovenier Ed Frinks

Terug naar het overzicht