Tuintips

April

Tuintips per maand – April

Het is lente!! De natuur barst uit haar voegen!

Deze maand is nog uitermate geschikt om pollen van siergrassen die te groot zijn geworden te delen. Hierbij gooi het je het middelste (oudste) gedeelte weg en herplant je de buitenste (Jongste) delen.

Heb je vaste planten in je tuin? Tussen de 3 en 5 jaar zal je merken dat de bloei terug begint te lopen. Vaste planten kunnen ook deze maand nog gedeeld worden. Ook hierbij geldt dat je de jongste, buitenste delen weer herplant.

Lavendel mag je nu voor 2/3 terugsnoeien. Let er altijd op dat je in het nog levende hout snoeit!

Last van slakkenvraat in de tuin? Zorg ervoor dat je openingen in je tuinafscheiding hebt, zodat egels in je tuin kunnen komen. Helaas zie je in veel nieuwbouwwijken
houten schuttingen. Je zou deze kunnen laten begroeien met klimop of kamperfoelie. De besjes trekken vogels aan en slakken worden ook gegeten door vogels. Heb je (nog) niet zoveel vogels in je tuin, dan zou je de slakken kunnen bestrijden met natuurlijke vijanden, zoals aaltjes.

Vergeet niet het gazon te verticuteren en kale stukken in te zaaien.

Als je een moestuin hebt, kun je deze maand beginnen met het zaaien in de volle grond. Kijk goed uit met het snoeien van de klimop, er zou zomaar nog een vogelnestje in kunnen zitten!

Voorzie je borders van een laagje ecologische, universele mest!

De maand april is ook uitstekend geschikt om zomerbollen, zoals dahlia’s en gladiolen te planten!

Laat je gegevens achter, dan neem ik contact met je op.