Tuintips

Augustus

Tuintips per maand – Augustus

Naast het eerder donker worden is ook goed te merken dat de avonden alweer vochtiger worden en we langzamerhand weer richting het najaar gaan.

Augustus is een goede maand om aan gratis tuinplanten te komen. Van planten zoals vingerhoedskruid kunnen nu de zaden geoogst worden. Laat het zaad goed drogen en bewaar het op een vochtvrije plaats totdat je het wilt zaaien.

Veel zomerbloeiende planten groeien beter door wanneer je de uitgebloeide bloemen verwijderd.

Heb je 1-jarigen in potten? Voorzie ze dan wekelijks van voeding om nog wekenlang hiervan te kunnen genieten.

Augustus is ook de maand waarin siergrassen beginnen te bloeien. Heb je deze beauty’s nog niet in je tuin? Dan is het nu de tijd om gespecialiseerde kwekerijen te bezoeken en deze aan te schaffen. Laat je goed informeren welke soort geschikt is voor jouw tuin! Er zijn namelijk soorten bij die kunnen woekeren.

Planten die doorbloeien tot aan de vorst zijn:

Verbena bonariensis (IJzerhard). Deze zaaien zich wel uit, maar een teveel aan zaailingen trek je zo uit de border. Vlinders zullen je dankbaar zijn!

Gaura lindheimeri ‘Whirling Butterflies’ (prachtkaars). Deze plant wordt als 1-jarig beschouwd in ons klimaat. Als je zoals ik geluk hebt, dan komt de plant elk jaar terug. Gelukkig kun je deze topper al voor een paar euro aanschaffen, mocht deze wegvallen.

Beukenhagen, taxushagen en klimop kunnen deze maand teruggesnoeid worden.

Laat je gegevens achter, dan neem ik contact met je op.