Tuintips

September

Tuintips per maand – September

In september kan de tuin er nog heel fraai uitzien. Denk aan prachtige siergrassen waarachter het doorschijnende zonlicht zorgt voor een feeërieke sfeer. Mooie grassen zijn Molinia (Pijpestrootje), Miscanthus (Prachtriet) en Calamagrostis (Struisriet). Met name Calamagrostis Brachytricha is prachtig met dauwdruppels op het gras. De Nederlandse naam is dan ook niet voor niets Diamantgras!

Kleur kun je de border geven met herfstanemonen. Ze zijn verkrijgbaar in het wit (Anemone hybride ‘Honorine Jobert’) en in allerlei tinten rose (Anemone hybride ‘Konigin Charlotte’).
Denk naast herfstanemonen ook eens aan asters. Deze zijn ook verkrijgbaar van blauw tot lila en paars. Een mooie herfstaster met grote bloemen is Aster x frikartii ‘Jungfrau’. Een andere goede aster is Aster ‘Asran’.
Ook bijen en hommels doe je hier een groot plezier mee!

Naast asters is ook klimop deze maand belangrijk voor de bijen. Mocht je de klimop willen snoeien, let er dan op dat je de bloeiende takken laat zitten! De bijen hebben de stuifmeel hard nodig om de winter goed door te kunnen komen!

Een border is nooit af. Mochten vaste planten te groot geworden zijn of niet meer zo uitbundig bloeien. Nu is het de tijd om deze te delen.

Heb je dahliaknollen in je tuin? Dan dien je deze te verwijderen. Dahlia’s kunnen namelijk niet tegen nachtvorst.

Laat je gegevens achter, dan neem ik contact met je op.