Tuintips

Februari

Tuintips per maand – Februari

Als het niet vriest, mag je aan het eind van deze maand de siergrassen en vaste planten terug knippen tot ongeveer 10 cm. Heb je wilgen in de tuin en deze nog niet geknot? Dan kun je deze maand de wilgen nog knotten. Wilgen knot je het best om de 3 jaar.
Helleborus (Kerstroos) is een prachtige groenblijvende plant. Helaas zie je nogal eens rond deze tijd van het jaar zwarte vlekken op het blad verschijnen. Dit is een schimmel. Het lelijk geworden blad mag je helemaal wegknippen. Je zult zien dat de planten weer met fris groen blad gaan uitlopen. Bovendien komen de prachtige bloemen na het wegknippen van de bladeren beter uit!
Desinfecteer je snoeischaar hierna wel met spiritus. Zo voorkom je dat andere planten besmet worden met de schimmel. Gooi het blad niet op de composthoop, maar in de groenbak.
Heb je grote pollen met sneeuwklokjes in de tuin? Dan kun je die nu delen en op een andere plek planten. Leuk is het ook om sneeuwklokjes in het gazon te planten. Bollen die jarenlang op dezelfde plek staan, mag je voorzien van een laagje biologische mest.
Als je deze maand de nestkastjes nog niet schoongemaakt hebt, dan kun je dit nu nog doen.

Voorzie de vogeltjes ook deze maand nog van extra voer!

Laat je gegevens achter, dan neem ik contact met je op.